02.05. Yarn

Native Code kurulumu yaparken “‘yarn’ is not recognized as an internal or external command” şeklinde bir uyarı almıştık, ancak sistem kuruldu ve çalıştı. Bu kurulum sırasında “Consider installing yarn to make this faster: https://yarnpkg.com” önerisi de çıktı. Bu bölüm Yarn konusuna ayrılmıştır. Yarn sayesinde özellikle kurulum aşamasını daha kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz.

Yarn Facebook, Google, Exponent ve Tilde geliştiricilerinin desteği ile geliştirilmiş npm alternatifi bir paket yöneticisidir. Yarn npm aracının özelliklerini desteklemesinin yanı sıra bir takım iyileştirmeler getirir. Bu iyileşmeler:

  • Hızlı: Yarn yüklediğiniz her paketi önbelleğe alır yani tekrardan yüklenmesi gerekmez. Ayrıca kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmak için işlemleri paralelleştirir, yani yükleme süreleri hiç olmadığı kadar hızlıdır.
  • Güvenilir: Yarn, kodu işleme geçirmeden önce kurulu her paketin çalışabilirliğini doğrulamak için sağlama kullanır. Yarn, detaylı fakat özlü bir kilit dosya biçimini ve kurulumlar için belirleyici bir algoritma kullanarak, bir sistemde çalışan bir yüklemenin diğer sistemlerde kesinlikle aynı şekilde çalışacağını garanti eder.
  • Çevrimdışı modu: Eğer önceden bir paket yüklediyseniz, daha sonra internet bağlantısı olmadan tekrar yükleyebilirsiniz.
  • Deterministik: Aynı bağımlılıkları yükleme sırası ne olursa olsun her makine genelinde aynı kesin şekilde yüklenecektir.
  • Ağ performansı: Yarn, ağ kullanımını maksimize etmek için istekleri verimli olarak sıraya koyar ve şelale isteğini önler.
  • Aynı paketleri: Herhangi paketi npm’den yükleyin ve paket iş akışınızı sabit tutun.
  • Ağ esnekliği: Tek isteğin başarısız olması bir yüklemenin başarısız olmasına neden olmaz. İstekler hata üzerine yeniden denenir.
  • Düz mod: Eşleşmeyen uyuşmazlık sürümlerini çözmek için tek bir sürüm gidin: kopya oluşturmak.

Kaynak: https://yarnpkg.com/tr/

Yarn kurulumunu yaptıktan sonra Native Code bölümdeki “Bir proje yaratma” kısmını tekrar yapabiliriz.

Kuruluma başladığımızda “Using yarn v…..” şeklinde bir yazı görüyorsak her şey yolundadır. Bir proje yaratma işlemi daha kısa sürecek ve bundan sonraki aşamalarda daha kısa sürede şablon kodu oluşturabileceğiz. Ardından kodu yine test edelim. Emulator çalışırken aşağıdaki kodu yazalım, eğer kod çalıştıysa her şey yolunda tebrikler.